Fontos, hogy megbízható hírekből tájékozódjunk, mert csak azok alapján tudhatjuk felmérni, mire számíthatunk a jövőben…

Mostanság az körvonalazódik, hogy a fosszilis energiahordozók kora hamarosan lejár. De, még a legóvatosabb beszámolók szerint is az a helyzet, hogy a több lábon állás lehet egy ideig a jó megoldás, hogy elkerüljünk még egy ilyen telet! A futesrendszerek.hu azt írja, hogy az elektromos fűtés a legmodernebb, emellett pedig a legkényelmesebb fűtési forma napjainkban, plusz írnak még infrafűtéses technológiáról. Valamint, a megújuló energia fontosságáról és lehetőségeiről is sokat olvashatunk náluk. Az ilyesmire alapozó “háztartási erőművek” szintén nagyon elterjedőben vannak. Nagyszerű oldal, amely ugyan nem napi hírekkel foglalkozik, de úgy kerültem hozzájuk, hogy megrémített, mi mindent mondanak manapság a földgáz jövőjéről mondjuk… És ők, az oldalukon igencsak megnyugtattak.

A hőszivattyús kazánok felé fordulnék inkább most a magam részéről, de náluk aztán, a futesrendszerek.hu-n van választási lehetőség mindenből, ami újszerű. És mindenből, ami fenntartható.

hőszivattyús kazánok

A napelemek rész náluk, a hazai viszonyok miatt a szigetüzemű megoldás miatt érdekes még szerintem főleg (ezek persze a személyes meglátásaim, olvassatok el magatok is mindent), mert az a rendszerelgondolás teljesen független az országos, vagy helyi energiahálózattól! Ezek akkumulátorokra tárolják az energiát. Bizony, akár olyan világ is jöhet, amiben minden ilyesmi megfontolandó!

A hőszivattyús kazánok világára visszatérve azonban nem csak elmélet, számomra szerintem realitás lesz egy ilyenbe való beruházás! Hisz már nem csak a hírek rémítenek meg, hanem már bele is csöppentünk egy olyan télbe, mely során, Magyarországon a földgáz ára bizonyos fogyasztási érték fölött a hétszeresére emelkedett. A hőszivattyús kazánok megújuló fűtésforrást, és egyben egy okos megoldást jelentenek. Az “okost” értem abban az értelemben, ahogy azt mostanság kiterjesztik mindenféle eszközre (lásd: okostelefonok) a közbeszédben. A hőszivattyús kazánok továbbá a nagyon nagy távlatokban gondolkodók kedvencei is lehetnek, mert környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszünk ilyesmi használatával.

Ezért is szeretem még a futesrendszerek.hu-t. Az egész megnyugtatóan elhoz nekem egy kifejezetten “haladó” feelinget. Segítenek a hozzájuk hasonló társaságok, össztársadalmilag abban, hogy ne ragadjon bele a hazai közösség/társadalom valami megszokottba, de ezáltal leválthatatlanba. Azzal, hogy például még a napelem-telepítést is összekapcsolják a fűtésrendszerünk lecserélésével, adott esetben, ők számomra a megújulás és a fenntarthatóság nagykövetei.

Infrás technológiákkal is kapcsolatba kerülhetünk, mint írtam, és nem csak úgy, hogy olvashatunk náluk ezekről, hanem ki is próbálhatjuk bármelyiket, ha ilyesmire tesszük a voksunkat. Nem kell azonnal mindig a legnagyobb és legátfogóbb megoldásokban gondolkodni. Ők kisebb, egyedi eszközöket is árulnak, így kipróbálhatunk minden ilyesmit kicsiben is! Elég lehet talán, egyetlen szobánk fűtésének modernizálásával kezdeni, és utána meglátjuk, mennyire jött be az adott megoldás. De a kis dolgokból születnek a nagy változások: www.futesrendszerek.hu.