Ruhavásárlás weben innen – és túl

A mai világban egyre kevesebb már a nyomtatott sajtó. Persze, ez érthető is, hiszen manapság már mindenki az internetről tájékozódik és többnyire újságot is ott olvas. Éppen ezért lett a papír alapú sajtónak nagyobb értéke, egy-egy jó burdamagazint még mindig szívesen megveszek, vagy épp a nőklapját, hiába a divat mindig is nagyon érdekelt, nem is csoda, hogy egy idő után saját divatblogot kezdtem el vezetni.

Először olyan női hírportálokról tájékozódtam mélyebb ismeretért, ahol az aktuális divattal vagy különleges, egyedi ruhadarabokkal kecsegtetik az olvasót, ráadásul az aktuális ruhadarab lelőhelyét is gyakran feltüntetik. Igenám, de a legtöbb egyedi mintájú, feliratú ruha, póló vagy vászontáska nem elérhető az üzletekben.

Éppen emiatt döntöttem úgy, hogy keresek olyan webáruházat, amelyik ruha, első sorban póló nyomtatással foglalkozik. Hiszen a blogomban ez a téma még teljesen kimerítetlen, és persze magamnak is rendelni akartam egy-két darabot, hogy le tudjam írni a tapasztalataimat. Egy barátnőm ajánlott nekem egy póló webáruházat, amiről utólag kiderült, nemcsak pólókra nyomtatnak és nemcsak webáruház!
Már amikor először, felületesen rákerestem akkor is, meg kell, hogy mondjam, nagyon tetszett a kínálat. Nem csak azért, mert ez volt az első pulóver, vászontáska és egyben póló webáruház, ahol ,,jártam”, hanem azért is, mert már maga az oldal is átlátható és részletes volt, az érdekes mintákról és vicces feliratokról nem is beszélve.

Ahogy egyre több mindent elolvastam a folyamatról és a lehetőségekről, elkezdtem keresgélni különböző hírportálokon, hogy vajon mennyire népszerűek az interneten vásárolt nyomtatott feliratokkal és képekkel foglalkozó póló webáruházak. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire foglalkoztatja az embereket – a kommentelők különféle fórumokon és hírportálok beszélgető felületein adtak egymásnak tanácsot, honnan érdemes rendelni és hogyan. Sok olyan embert láttam, aki feltöltötte a saját ötletét és vázlatát, majd ,,vízre eresztette” őket az éterben a szabad felhasználás jogával.

Mivel már viszonylag kicsi korom óta költök versikéket, mondókákat, mindig is vágytam arra, hogy egyszer a saját mondásommal ellátott pólót viselhessek, inkább csak úgy viccből. Ráadásul a blogomban is jól mutatna egy-két ilyen kép. Örömmel olvastam a lolmarkt-on, hogy egyedi szövegeket és mintákat is vállalnak, ráadásul prémium minőségben. Nem kell aggódnom amiatt, hogy egy durva anyagú ruhadarab kidörzsöli a túlérzékeny bőrömet, hiszen minden minőségi pamutból készül.

Miután megbeszéltem velük a részleteket és megrendeltem két általuk ajánlott és egy egyedi feliratos pólót a webáruházból, vettem észre, hogy Budapesten kívül számos más vidéki nagyvárosban is vannak üzleteik, ahova akár érte is lehet menni a megrendelt árunak. Kényelmes típus lévén én inkább megrendeltem és két nap alatt ki is szállították. A pólók nagyon tetszenek és méretben is pont jók lettek, őszintén szólva nagyon szeretem őket és bátran hordom a hétköznapokban is. Ezért döntöttem úgy, hogy a blogomban egy terjedelmes részt fogok szentelni a póló webáruházaknak, valamint az egyedi nyomtatott pólóknak és vászontáskáknak, hiszen egyszerre személyesek, hordhatóak és időtállóak. Nem beszélve arról, hogy ezáltal egy kicsit belecsempészhetjük önmagunkat a tömeg gyártott ruhaneműkbe.