Figyeljünk a szabályozásokra!

Minden évben frissül a balatoni horgászatot szabályozó horgászrend, mely számtalan rendelkezéssel próbál tenni azért, hogy a horgászat fenntartható legyen még sok-sok éven keresztül. Bizonyos helyeken: magánterületen, veszélyes partszakaszokon szigorúan tilos a peca. Szeretett Balatonunknak szüksége van arra, hogy odafigyeljünk a szabályozásokra.

Aki nincs tisztában ezekkel a törvényekkel, esetleg még horgászengedéllyel sem rendelkezik, annak van más lehetősége is. Én például 5 másodperc alatt találtam olyan céget a neten, aki segíthet: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/

Ha valaki nagyon ritkán horgászik, nem ismeri a környékbeli stégeket, nádasokat, ahol legálisan pecázgathat, az kaphat itt profi segítséget. A cégnek vannak saját, horgászatra alkalmas stégjei, ahol az ügyfél kedvére foghatja a süllőket. A tapasztalt, helyismerettel jócskán rendelkező szervező pedig minden szabályt betartat a turistákkal, így biztosak lehetünk benne, hogy akaratunk ellenére sem vétünk semmilyen helyi vagy országok rendelkezés ellen.

Hogy a szórakozás se maradjon el, ezen az oldalon (https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/) több csomag is található. Horgászhatunk éjszaka, nappal, hajóról vagy száraz földről, különböző halakra célzottan, akár 3 napon keresztül is. Még eszközbérlésre is van lehetőség, ha a lelkes horgász felkészültnek érzi magát arra, hogy egyedül vágjon neki a víznek a halak nyomában.

Számtalan balesetről olvashatunk évről-évre. Ezek az esetek nagy százalékában egy kis odafigyeléssel és a szabályok betartásával elkerülhetőek lehettek volna. A pecázás nem tűnik veszélyesnek, csakhogy a tóparton, esetleg egy-két sör után sötétben megvannak a maga veszélyei. Érdemes tehát profikra bíznunk magunkat, akik . Arról nem is beszélve, hogy ha leveszik a szervezés és a felkészülés terhét is a vállunkról, sokkal önfeledtebben tudunk szórakozni.