Tavaly novemberben sikerült megszereznem a jogosítványt. Meglepően hamar meglett, alig volt 5 hónap a folyamat a beiratkozástól számítva. Igazából nagyon büszke voltam magamra, mert azt hittem, hogy nagyon nem fog menni, és hogy igazi antitalentum vagyok ezen a téren, de az oktatóm mindig megdicsért. Habár nem mindig voltam elégedett a teljesítményemmel, ahogy most sem mindig, de azt gondolom, ha már több tapasztalatom lesz, akkor nagyon is jó sofőr leszek.

Már ez idő alatt is, de azután főleg, rengeteg hírportált olvastam és követtem az aktuális forgalmi híreket is. Mindent tudni akartam, ezért minden régi és új hírt elolvastam, aminek csak egy kicsit is köze volt a vezetéshez vagy az autókhoz.

Meg is lett az első autóm, így aztán még inkább rákaptam a témára. Ami igazán lekötött azok a gumikkal kapcsolatos dolgok voltak. Ezért már most elkezdtem nyári gumit keresni az autómra, mivel az még nincs.

A legjobbat kerestem, mert talán a gumik az első számú biztonsági faktorok.

Egy ismerősöm küldött nekem egy linket, hogy nézzek körül ott is, mert biztosan fogok találni olyat, ami szimpatikus lesz. Ő is innen vette legutóbb a téli és a nyári gumi szetteket is, és nagyon meg van elégedve, magukkal a gumikkal is, illetve a céggel is. Ez volt az a link, amit küldött, a biztonság kedvéért el is mentettem magamnak: gumidiszkont.hu/nyari-gumi.

A gumidiszkont.hu csapata már hosszú, hosszú évek óta jelen van a piacon. Majdnem két évtizede foglalkoznak gumiabroncsokkal. Egyből azt gondoltam, hogy ez elég meggyőző, és nem kevés szakértelemmel párosulhat.

Ahogy megnyitottam az oldalt, egy autógumi kereső is megnyílt. Ennek segítségével különböző szempontok szerint lehet keresni az autógumik között, a méretek és a típus kiválasztásával, de akár adott autógumi márka szerint is tudunk keresni.

Én inkább egy másik keresőt használtam, ami autó szerint keres. Ezt hasznosabbnak találtam – legalábbis nekem személy szerint az volt -, mert nem biztos, hogy mindenki teljes bizonyossággal meg tudja mondani, hogy milyen és mekkora autógumik kellenek a kocsijára.

Ki is adott jó pár találatot, és itt jött a következő meglepetés, mert most a gumidiszkont.hu oldala szó szerint tele van akciókkal. Ráadásul nem csak pár százalékos kedvezményt nyújtanak. A legmagasabb engedmény, amit az én keresési feltételeim mellett láttam, az 49% volt. Hihetetlenül megörültem, mert máshol nem találkoztam semmilyen akcióval, ekkorával meg különösen nem. Így szinte féláron jutottam hozzá a négy darab gumihoz.

Egy ismerősöm is épp gumi vásárlást tervezett, igaz ő őszre akarta időzíteni, mert téli gumira lenne szüksége, de láttam, hogy azokra is olyan nagy kedvezmények vannak, mint a nyári gumikra, így elküldtem neki én is ezt az üzenetet: gumidiszkont.hu/nyari-gumi.