Korábban már azt hiszem, hogy hangoztattam, hogy mennyire fontos a minőségi információellátás, az, hogy hol és milyen gyakran olvasunk, milyen típusú híreket. Ez alapjaiban meghatározza azt, hogy mit látunk a világból és hogyan, mit milyennek ítélünk meg vagy akár el és mit nem. És persze ez az, ami alapján látjuk a világot és éppen ezért nagyon meghatározó abból a szempontból, hogy milyen szemüvegen keresztül nézzük a történéseket.

Gondoltátok volna, hogy egy ilyen blogon is lehet hasznos infókat és ötleteket olvasni? Mert itt bizony lehet. Most néhány gondolatot szeretnék megosztani egy olyan témakörről, ami számomra teljesen idegen volt nagyon-nagyon sokáig. Most sem vagyok nagy szakértője, de azért már utánaolvastam egynek s másnak.

Hallottatok már a szerver bérlésről? Az IT világ önmagában ijesztő, de szerencsére vannak olyan szolgáltatók, akik leegyszerűsítik ezeket a bonyolultnak tűnő kifejezéseket és közérthető módon tálalják, például a Rackforest, itt: https://rackforest.com/szolgaltatasok/szerver-berles/. Hogyha egy vállalkozásnak valamiért szerverre volna szüksége, például, hogy a saját belső rendszereit futtassa valamin keresztül, akkor arra remek lehetőség a szerver bérlés. Egy szerverparkba történő beruházás rengeteg pénzbe kerül és általában nem is térül meg a befektetett összeg. Ezzel szemben hogyha bérlik ezt a szolgáltatást gyakorlatilag, akkor egy olyan kedvező csomagra lehet előfizetni, amiben benne van minden: maga a szerver szolgáltatás természetesen, folyamatos ügyfélszolgálattal és help lehetőséggel na és persze rezsivel. El tudjátok képzelni, mennyibe kerülhetnek a villany számla egy olyan helyen, ahol folyamatosan dolgozik sok-sok nagyon-nagy teljesítményű számítógép és mindeközben ezeket folyamatosan hűti egy klíma, vagy akár egy klíma rendszer?! Hát kétlem, hogy olyan olcsó volna. Ehhez képest a csomagok, amiket kínálnak nagyon kedvező árakon érhetők el, függően attól, hogy mekkora helyre van szükség, gyakorlatilag 10 és 80 ezer forint között bármit meg lehet rendelni. Ez nem csak azért jó, mert sok járulékos költségtől megkíméli a használót, de azért is, mert pontosan ugyanannyiba kerül minden hónapban, így mindent pontosan lehet előre kalkulálni.

Ha további dolgokat szeretnétek megtudni a témában, vagy bármi hasonló témakörben, akkor azt tanácsolom, hogy látogassatok el a Rackforest honlapjára és nézzetek körül, sokrétű a foglalkozási körük és sok érdekes infót tesznek közzé a szolgáltatásokról olyan nyelvezettel, amit még egy laikus is megért.