Szeretem követni a különböző hírportálokat, fontosnak tartom, hogy képben legyen az ember az aktuális eseményekkel, a világ dolgaival. Éppen ezért szoktam a metrón ülve a telefonomon elolvasni pár cikket, de az esti program is rendszeresen egy körülbelül húsz perces hírolvasás vacsora után.

Egyik nap, miközben teli hassal olvasgattam a laptopomon, akadt egy kis technikai probléma. A gépem ugyanis magától kikapcsolt annak ellenére, hogy töltőn volt. Hiába próbáltam bekapcsolni, nem reagált semmire. Nagyon megijedtem, hiszen minden fontos dolgomat a gépen tároltam, és nem volt egyetlen pendrive vagy külső tárhely, ahol lett volna másolat például a képeimről, vagy a munkám során használt dokumentumokról.

Azonnal keresni kezdtem a lehető legjobb és azért a lehető legolcsóbb, mégis megbízható asus márkaszerviz után. Egy olyan céget találtam, amelyik tíz éve van a piacon, és egyre növekvő ügyfélkörrel rendelkezik. Rengeteg jót lehet olvasni róluk. Nem csak asus, hanem más márkákkal is foglalkoznak, a laptopokon kívül asztali számítógépek és táblagépek javításával is foglalkoznak, gyártótól és típustól függetlenül.

Mivel kapcsolatban állnak a legnagyobb laptop és alkatrész gyártókkal, a cserélendő alkatrészeket könnyedén be tudják szerezni. Ami még számomra tetszetőssé tette a céget az az, hogy teljes bevizsgálást csinálnak a bevitt eszközökön, hogy azon hibájára is fény derüljön, amelyik még nem fedte fel magát. Ha találtak egy plusz hibát, akkor értesítenek, tájékoztatnak, hogy a javítása mennyibe kerülne, valamint mennyi időt emésztene fel, és csak azután kezdenek el dolgozni rajta, hogy beleegyeztem. Szerintem ez nagyon korrekt.

Pesten és Budán is van üzletük, de házhoz is kijönnek. Mivel nekem a pesti üzlet pont útba esik, ezért személyesen vittem be a laptopomat. Elmeséltem, hogy jártam vele, utána pedig elmondták, hogy körülbelül mennyi időre számíthatok, míg a munka végére érnek. Elmondták, hogy mik lehetnek a gép leállásának lehetséges okai, ezeknek körülbelül mennyibe kerül a javítása. A segítőkészségnek köszönhetően kérdések nélkül távoztam az üzletből.

Gyorsabban készültek el, mint amire számítottam. Ez is az ott dolgozók szakértelméről árulkodik, én pedig hihetetlenül elégedett vagyok. Szinte el sem hittem, amikor hívtak, hogy máris mehetek a laptopért, és nem is volt drága.

Azóta semmilyen problémát nem tapasztaltam, zavartalanul tudom olvasgatni a kedvenc hírportáljaim.