Ha valamiben ez a két dolog szerepel, akkor már jó szívvel és kíváncsian állok hozzá. A gasztro az nekem olyan, mint levegőt venni. Minden, ami finom, ami különleges, ami házias, ami a nagyi főztjére emlékeztet, vagy ami édesapám pálinkájára, az szuper és finom és kell nekem. Ezért hát, ha valaki ezzel dealerkedik, az nekem mindenképpen izgatja a fantáziámat és megcsillantja a szememet. Nem csoda az sem, hogy belebotlottam a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalába sem.

Fagyigép? Otthonra? Most tényleg? Igen. Van, aki popcorn gépet vesz magának és van, aki annyira imádja a fagyit, hogy a fagylaltgép megvásárlása tűnik igazán racionális döntésnek. Én ismerek egy ilyen valakit: saját magamat. Igen, ciki, vagy nem, de annyira imádom a fagyit, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy vegyek-e otthonra egy gépet. Most, ha csak nagy vonalakban végig gondoljátok, igazából egy “kis” ráfizetéssel előállíthatom otthon az év bármelyik szakaszában a kedvenc édességemet, ráadásul mindenkit megkínálhatok vele és valami olyat tehetek az asztalra, amit tényleg én csináltam. Szerintem ez nagyon vagány dolog, főleg, hogy nem egy egyszerű hétköznapi dologról van szó, hanem fagyiról.

Szóval a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldala, az rdealer.hu így jött velem szembe. Micsoda oldal el, csupa fagyis berendezéseket lehet találni rajta, ráadásul nagyon széles választékban. Ha fagylaltvitrinre volna szükségem, vagy 4-5 féle verzióban vehetném meg és ez még csak a méretére vonatkozik, a dizájnjáról ne is beszéljünk. És akkor ott vannak a gyengéim: a lágyfagylaltgépek. Vagy ha a jó kis vidéki szlengben mondom, akkor a csavarós fagyik. Merthogy itt egy és ugyanarról a dologról van szó.

A Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer webjén a lágyfagylaltgépek mellett vannak még tipikusan ide kapcsolódó jégkása adagoló berendezések is, amiket szintén imádok, de azért mondjuk annyira nem, hogy ezt is vegyek az otthonomba. A fagyigép viszont igazán bevándorolhatna a konyhába.

Az rdealer.hu oldalon konkrétan árak nincsenek feltüntetve, viszont, ha telefonon megkeresitek őket, akkor azt írják, hogy ott lehet konkrét ajánlatokat kapni. Ez azért tényleg nem nagy dolog ahhoz, hogy megtudja az ember, mennyiért is vehetne egy komplett fagyi készítő berendezést az otthonába – ami annyira menő lenne.

Ha egy kicsit jobban körüljárjátok a kínálatot egyébként, akkor lehet látni, hogy nem kimondottan a fagyis gépekre specializálódtak, hanem sok más, a vendéglátásban használt berendezést lehet kapni az oldalon. Tehát ha valaki a fagyis dolgok között nem is találja meg a számítását, lehet, hogy lát valami mást, ami majd elindítja a maga útján – legyen szó mondjuk egy húspultról, vagy akár bármilyen sütőipari berendezésről. A mosogatás fül még igazán érdekesnek hangzott – tekintve, hogy ez szerintem minden nő számára sarkallatos dolog. De itt természetesen ipari méretekben kell gondolkodni ezekről a dolgokról, nem ilyen otthoni, háztartási tekintetben.

Szóval lényeg a lényeg, ha felém jártok, akkor ugorjatok be és nézzétek meg, hogy hátha megrendeltem a fagyigépet. Bár azt hiszem, hogy tudjátok, ha így alakul, azt úgy is meg kell írnom, elvégre ez egy hírportál, nem maradhattok le semmi fontosról. Főleg, hogyha a Fagylaltgépek | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldal fagyikészítő csodáiról van szó. Csavarós fagyit minden kisgyereknek és felnőttnek álcázott nagygyereknek!