Az irodai munkának van sok előnye és hátránya is. Számomra az egyik legnagyobb hátránya az volt, főleg az elején, hogy egésznap a monitor előtt kell ülni. Ilyenkor, ha hazamentem, már a tévét se volt kedvem bekapcsolni, még a telefonomra se akartam ránézni.

Szép lassan persze megszokta a szemem, alkalmazkodott, vettem egy képernyő előtti szemüveget is, így már lényegesen jobb a helyzet. De tv-t nézni még a mai napig nem szeretek már otthon. Pedig régebben hozzátartozott a napi rutinomhoz az esti híradók nézése. Ma már inkább, mint sokan mások is inkább internetes hírportálokról tájékozódok. Ez talán az irodai munka egyik előnye, hogy akár napközben is gyorsan pár perc alatt áttudom futni az adott nap legfontosabb híreit. Néha persze annyira belemerülök egy-egy cikkbe, hogy el is feledkezem róla, mit csináltam előtte. Tudom ez rossz szokás, de mindig szeretem beleásni magam számomra izgalmas témákba.

Így volt ez legutóbb is, amikor olvastam egy cikket napelemes pályázat témában. Gondoltam éppen aktuális, hiszen egy nagyon kedves volt kollégám nemrégiben említette, hogy még beköltözés előtt szeretni ezt is elintézni a házán. A cikkben találtam egy hivatkozást, amely erre az oldalra vezetett. Hát itt meg aztán tényleg minden részletesen le volt írva a pályázattal kapcsolatban A-tol Z-ig. Ahogy olvastam kiderült, hogy nem támogatás jellegű pályázatról van szó, hanem konkrétan ez egy kamatmentes hitelfelvételi lehetőséget biztosít az igénylők számára. Részletesen elmagyarázza az oldal, hogy mit is jelent ez igazából, ami pedig azért jó, mert manapság már szinte mindenkinek van valamiféle hitele, de azért a többség mégis megijed, hogyha hitelfelvételről van szó.

Nincsen megszabva sem a kötelezően felvehető hitelösszeg, sem a futamidő, ez mind az igénylő terveitől függ. Ha valaki nagyobb önerővel rendelkezik akkor kevesebb hitelt kell felvennie akár rövidebb időre, ha valakinek többre van szüksége, akkor akár hosszabb futamidővel is számolhat.

Ez is egy olyan téma volt számomra, amiről még korábban nem olvastam, így eléggé belemélyedtem és részletesen átolvastam. Úgyhogy most már olyan dolgokról is tudok, hogy ha adótartozásom lenne, az kizáró tényezőnek számítana, vagy például arról, hogy csak akkora napelemes rendszer kiépítésére kérhetek kamatmentes hitelt, ami a konkrét fogyasztásomat fedezné.

Amint elolvastam továbbítottam is a cikket a volt kollégámnak, hátha hasznos infók lesznek benne és végre elkezdi intézni ezt is. Ő meg csak annyit írt nekem vissza erre, hogy persze már megint munkaidőben olvasgatok. Kicsit talán tényleg ez a mindenhonnan elérhető hírportálok hátránya.