Egy helyi érdekeltségű hírportálnál dolgozni egyszerre lehet izgalmas, érdekes, de rettentő unalmas is. Amikor uborkaszezon van, és az a legérdekesebb hír, hogy a Napsugár óvoda Vackor csoportosai fognak énekelni az egyik ide tartozó község anyák napi műsorán, akkor néha úgy érzem, hogy szét tudnám tépni és megenni a diplomámat. Néha felteszem magamnak a kérdést: ezért lennem újságíró? De valahogy a végén mégis mindig oda kanyarodnak vissza a gondolataim, hogy azért ez egy elég nyugalmas és kiszámítható munka, kevéssé valószínű, hogy egyhamar kimerülésben fogok elpatkolni. Ráadásul az olvasótábor is hálás és lelkes, mindig szívesen fogadnak egy-egy esemény alkalmával. Csakhogy nem mindig vidámak a hírek, bizony minden kis régióban történhetnek szomorú esetek. Pont egy ilyen sztori döbbentett rá, hogy nekem is jobban oda kellene figyelnem, és a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt és szolgáltatást is ennek kapcsán ismertem meg.

A figyelmetlenségnek néha nagy ára van, nagyobb, mint szeretnénk. Az egyik közeli településen történt, hogy a régi, kiöregedett kábelek miatt kigyulladt és leégett egy család háza, akiknek ráadásul egy fillér biztosításuk sem volt. Köztünk szólva: nem vetette fel őket a pénz, az ingatlan is elég ramaty állapotban volt, és ha a két szülőből az egyik már évek óta hivatásos munkanélküli, akkor nemigen gyűlik fel az a háztartási tartalék. Így tehát gyakorlatilag mindent elvesztettek amijük volt, és teljesen kétségbe voltak esve. Megdöbbentő módon az egész település egyetlen közösséget alkotva összefogott, és összekalapolták a javításhoz szükséges összeget mindössze egyetlen hónap leforgása alatt. Addig a család rokonoknál húzta meg magát, de így is elképesztően sok hálával tartoznak a lakosoknak és az adakozóknak. Viszont ahogy erről tudósítottam, bennem is megfogalmazódott a felismerés: én is kerülhettem volna ilyen helyzetbe!

Hajlamos vagyok hanyag lenni, ezt elismerem. És ahogy a tűzesettel kapcsolatban utánagondoltam: az én házamon is elég régi és elavult a biztosítás. Ha velem történne hasonló, akkor a kapott összegből körülbelül megvehetném a létező legjobb sátrat, hogy a kiégett épület mellett a kertben lakjak. Ez a gondolat nagyon megrémített, és elszántam magam, hogy lépek az ügyben. A szerkesztőségben is előadtam a kollégáknak az aggályaimat, és osztották az érzést, valóban nem árt minden eshetőségre felkészülni. A technikusunk különösebben nem fűzött a dologhoz semmit, pont ezért lepődtem meg, amikor jött tőle egy üzenet, benne a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas hivatkozással, és egy kis magyarázattal.

Neki is ez a lakásbiztosítása van, és csak javasolni tudja, mert nagyon széles körű, rengeteg minden bele van foglalva, olyanok is, amik másnál legfeljebb drága kiegészítések lehetnének. Állítása szerint ár-érték arányban idehaza ez a vállalat verhetetlen, és melegen ajánlja, hogy nézzek utána, olvassak el mindent, és ennek tudatában hozzak további döntést. Meg is fogadtam a tanácsát, hazaérve első dolgom volt megnyitni, és mindent megtudni, amit csak lehet. Igaza volt a kollégának, ez a lakásbiztosítási összefoglaló, amit a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon találtam valóban sokkal értékesebb annál, mint amennyiért kínálják. Egy pillanatig sem volt kérdéses: haladéktalanul le kell cserélnem a régi, elavult biztosításomat erre. Ellenőriztem, hogy a felmondandóból mennyi van még hátra, és megnyugodtam, hogy már közeledtem a ciklusév vége felé. Minden lelkiismeretfurdalás nélkül mondtam fel, és a legközelebbi adandó alkalommal megkötöttem az újat, természetesen a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon találhatót. Így végre egy korszerű, a házam tényleges értékének megfelelő lakásbiztosítás vigyáz az otthonomra, és sokkal nyugodtabb szívvel élem a mindennapjaimat.